Xiaomi predstavio uređaj “bez okvira”: Ogroman displej, keramičko tijelo i kamera na dnu

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi predstavio je svoj Mi Mix, Android phablet čija površina displeja zauzima 91 posto prednjeg dijela uređaja.

Riječ je o uređaju koji ima gotovo nevidljiv okvir s obzirom na zanemarivu debljinu koja odaje iluziju “usamljenog” 6,4-inčnog displeja. Phablet će biti zvanično pušten u prodaju 4. novembra, a cijena će biti oko 460 eura.

Ostatak uređaja je načinjen od keramike, uključujući stražnji dio i dugmad. Uglovi su obli, a svi senzori koji inače stoje na gornjem dijelu uređaja premješteni su na dno, uključujući i prednju kameru.

Mi Mix je opremljen procesorom Snapdragon 821, ima 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Također, oni sa dubljim džepom moći će kupiti verziju sa 6 GB RAM-a i 246 GB interne memorije te detaljima od 18-karatnog zlata.

U sebi će imati bateriju od 4,400 mAh, a na stražnjem dijelu će biti opremljen 16-megapikselnom kamerom. Također, imat će 3,5 milimetarski utor, skener za otisak prsta, dok će umjesto klasičnih imati zvučnike izrađene od metala.

Related posts