VW najavljuje novi Golf na struju: Nakon petnaestominutnog punjenja vozi 500 kilometara

U svjetlu afere u kojoj je otkrivena Volkswagenova muljaža s emisijom štetnih plinova, ovaj njemački proizvođač automobila korača u svijet vozilica na električni pogon.

Kako piše Engadget, ovo je zapravo i logičan potez VW-a, budući da “Tesla” svoje električne modele još uvijek većinom plasira na američkom tlu, pa je ovo pravo vrijeme za evropske igrače da ostvare dominaciju.

Ova jurilica zasad stoji pod kodnim nazivom EV, a priča se da bi trebala nalikovati najnovijoj liniji Golfa, u kombinaciji s interijerom Passata. Najzanimljivija činjenica vezana uz specifikacije jeste autonomija baterije, koja od 15-minutnog punjenja obećava domet do 480 kilometara, što zahtijeva tehnologiju punjenja na 800 V. Usporedbe radi, “Teslin” Model S, za sat punjenja na 240 V punjaču može prevaliti stotinjak kilometara.

To su detalji koje je za Autocar potvrdio direktor VW grupe, Matthias Müller, dodavši kako se nada da će cijena automobila biti niža od trenutnih rješenja na tržištu s motorom na unutarnje izgaranje.

Prve obrise prvog električnog komercijalnog automobila iz Volkswagena, koji mnogi već nazivaju E-Golf, možemo očekivati već u oktobru ove godine, potvrđeno je za njemački WirstschaftWoche, dok bi masovna proizvodnja trebala krenuti krajem 2018, odnosno početkom 2019. godine.

(Faktor.ba)

Related posts