VUČIĆ U SVOJIM NOVINAMA OTKRIO: Zapad traži da uhapsim Dodika!

Tužioci u Sarajevu tvrde da su u novoj istrazi koja je pokrenuta 11. jula 2016.došli do dokaza i izjava svjedoka koji potvrđuju da je Dodik vilu u Beogradu kupio “prljavim” parama

Beogradski list Informer koji je vlasništvo premijera Aleksandra Vučića u vikend izdanju piše da zapadne diplomate vrše pritsak na srbijanskog premijera da uhapsi Milorada Dodika!

Zvaničnici BiH u saradnji sa zapadnim moćnicima žestoko pritiskaju premijera Aleksandra Vučića da pomogne u hapšenju predsjednika RS-a Milorada Dodika, piše Informer.

Ministarstvo pravde BiH navodno je dopisom koji je nadležnima u Beograd stigao 17. avgusta zatražilo od srpskih vlasti da obezbijede dokaze protiv Dodika i to tako što će saslušati više državljana Srbije i dostaviti bankarsku i poresku dokumentaciju o računima i poslovima predsjednika Republike Srpske na teritoriji Srbije. U dopisu u koji je Informer imao uvid, funkcioner Ministarstva pravde BiH, inače Srbin sa inicijalima N.S., navodi da je Dodik pod istragom zbog iznosa 1. 468.373 KM (750 hiljada eura) kojim je još 2007. kupio kuću na Dedinju.

Tužilaštvo BiH tvrdi da su u novoj istrazi koja je pokrenuta 11. jula 2016.došli do dokaza i izjava svjedoka koji potvrđuju da je Dodik vilu u Beogradu kupio “prljavim” parama, koje su stečene koruptivnim i kriminalnim poslovima, a da je potom, kako bi spriječio istragu o porijeklu novca, sve pokušao da pokrije fiktivnim kreditom u “Pavlović banci” iz Bijeljine.

Informer navodi da iza zahtjeva da Vučić uhapsi Dodika stoji želja zapadnih diplomata da predsjednika RS-a sklone s političke scene uoči referenduma koji je zakazan 25. septembra. Vučić se, navodi isti list, dovodi u krajnje nezahvalnu poziciju jer ukoliko vlast u Beogradu postupi po zahtjevu zapadnih diplomata, Vučić će biti označen kao izdajnik.

Related posts