Vučić se izderao na gradonačelnika Niša: Koga bre lažete

Daćemo Nišu sve iz Beograda, prebacićemo da imate. Koga izdržavate, koga izdržavate pa imate deficit od 50 miliona eura?

– Neko je pisao da prihoda ima, a prihoda nema, pisao je da će trošiti nešto što nema – vikao je Vučić u razgovoru sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, šetajući od Oficirskog doma do Gradske kuće gdje je održana konferencija za novinare.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji izjavio je da je najveći problem Niša ogroman deficit u budžetu koji nema cijela Republika zajedno. Vučić je najavio da će Vlada Srbije pomoći Nišu, da će mnogo ulagati u grad, ali da gradski čelnici moraju ozbiljno da kreiraju budžet.

– Za mene su ovakve stvari nevjerovatne, ovoliki deficit u budžetu. Zamolio sam Darka Bulatovića da Niš na ozbiljniji način pristupi problemima i da se ne dodvorava građanima, već da na ozbiljan način kreira budžet i kaže šta ima, a šta nema. Kako su oni do sada pravili budžet u proteklih 25 do 30 godina, tako što kažu imaćemo prihode kojih ustvari nema. Prihodi precijenjeni za 46 odsto i onda stvore sebi nemoguće rashode pa se stvori deficit u kasi od 50 miliona eura – rekao je Vučić.

Vučić je obećao Nišu nesebičnu pomoć Vlade Srbije.

– Što se tiče podrške Vlade Srbije, mi ćemo da radimo zajedno sa gradom Nišom, gradonačelnikom i predsjednicima opština, zajedno sa građanima Niša, da Niš bude ne centar regiona, već da bude regionalni centar u smislu svih okolnih zemalja. Za dva dana potpisaćemo važan ugovor, završiti ugovor sa Leonijem. Dovodimo i Filipince i Njemce, ako to bude, Nišlije će se vratiti na veliki put velikog industrijskog centra – rekao je Vučić.

Premijer je rekao da gradska kasa nije u dobrom stanju, ali da će biti bolje i da vjeruju u gradonačelnika Bulatovića, kako bi se Niš mjerio sa Beogradom. Vlada će mnogo novca uložiti u Niš, ali Niš mora da radi na sebi.

– Ana Brnabić radiće na sveukupnom razvoju IT sktora i na izgradnji tehnološkog parka. Subvencionisaćemo sve one koji žele da dođu u Niš. Davaćemo više za Niš nego za Beograd. Hoćemo da ljudi u Nišu žive na jednako dobar način kao u Beogradu. Putevi, škole, bolnice, Klinički centar… – zaključio je Vučić.

Bulatović: Uvažili smo kritike premijera

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uvažio je kritike premijera Aleksandra Vučića i obećao da će novi nacrt biti bolji.

– Danas smo razgovarali o budućnosti i razvoju grada, o standardu, radnim mjestima i o javnim finansijama. Danas je premijer Vučić kritikovao kako se budžet kreirao do sada, naravno da ćemo to da prihvatimo jer razlika između stvarnog i projektovanog budžeta je 47 odsto, više od onoga što stvarno imamo. Nadamo se da ćemo uraditi ono što je najbolje za naš grad – rekao je Bulatović.

Grad Niš je dobio i novi, moderan gradski autobus marke “mercedes” koji je svečano uručen niškom gradonačelniku i poklon je grada Beograda.

– Dobili ste novi autobus, 140.000 eura. Ma daćemo vam pet mliona eura samo da imate zdrav sistem – rekao je Vučić Bulatoviću.

(Vijesti.ba)

Related posts