Vlasnik ukradenog “audija”: Za pronalazak automobila nudim 5.000 KM

“Čekao sam, evo tri sedmice da se nešto desi, da policija pronađe nešto ili da mi se jave lopovi, međutim, niko ništa. Koliko se možemo pouzdati u policiju, najbolje svjedoči skorašnji pokušaj ubistva pred policijom na benzinskoj pumpi Hifa na Stupinama. Iz tog razloga se javljam vama da na ovaj način pomognete meni, ali i drugim građanima koji bi se mogli naći u sličnoj situaciji”.

Piše ovo u pismu Saliha K. kome je nedavno ukraden automobil u Tuzli.

Naime, na parkingu ispred stadiona Tušanj uz sjevernu magistralu, ulica Rudarska, 25. oktobra 2016. godine ukraden je automobil “audi A6” modifikovani model „facelift“ limuzina 2009. godište, sive boje, broj tablica J26-K-079. Salih za pronalazak vozila u ispravnom stanju nudi nagradu od 5.000 KM.

– Zamolio bih sve one koji znaju bilo šta o ovom događaju da mi jave na telefon broj (061)158-959. Možda je neko primijetio na svom parkingu ovo vozilo i slično. Vrijednost vozila je oko 30.000 KM. Nažalost, automobil nije posjedovao nikakvo osiguranje, niti kasko niti mehaničko.

Apelovao bih svim građanima koju su u mogućnosti da osiguraju svoje vozilo nekakvim osiguranjem kako bi se na taj način barem malo zaštitili od auto-mafije i kriminala koji u Tuzli cvjeta iz dana u dan – ogorčen je on.
Opis vozila

– Vjerujem da su na mom automobilu vec promijenili i tablice i detalje izgleda, ali bih zamolio sve one koji imaju bilo kakvu informaciju da mi se jave. Vozilo je imalo natpis „Kramar“ sa donjih bočnih strana, kao i malo oštećen zadnji branik. Nema led diode naprijed, samo pozadi. Sive je boje sa motorom 2.0 dizel, manuelni mjenjač.

Imao je crna kožna sjedišta i veliki ekran u enterijeru. Na vozilu su primijetna blaga udubljenja od leda. Imao je identične felge 16” petokrake i zimske gume. Nema folija na sebi – objasnio je vlasnik ukradenog automobila.

/tip.ba

Related posts