Vlasnik restorana u Prijedoru: Florence Hartmann je unijela nemir, nije dobrodošla u naš grad

Goran Dakić, vlasnik restorana Papa Joe u Prijedoru, negirao je navode da je osoblje restorana odbilo poslužiti bivšu glasnogovornicu Haškog tribunala Florence Hartmann tokom jučerašnjeg obilježavanja Dana bijelih traka u ovom gradu.

Dakić u razgovoru za Klix.ba ističe da gostima restorana nije dozvolio da nose bijele trake, jer ne želi da se od njegovog objekta pravi okupljalište za bilo kakve skupove, niti da se misli da je on organizator.

“Prije nekoliko godina ljudi su se okupljali u našem restoranu s bijelim trakama i svi su mislili da smo mi organizatori skupa. Jučer sam zamolio goste da ne nose bijele trake te da ih stave nakon napuštanja objekta. Florence Hartmann je došla s bijelom trakom, a nakon što ju je konobar zamolio da je skine, ona ju je njemu pokušala staviti. Tada smo je zamolili da to ne radi i da napusti objekat, na što je ona burno reagovala”, izjavio je za Klix.ba Goran Dakić.

Vlasnik restorana dodaje da u njegovom restoranu nisu dozvoljena politička ili nacionalna okupljanja i da takvi gosti neće biti posluženi. Hartmann je jučer vidno iznervirana govorila da u prijedorskom restoranu ne poštuju ljudska i građanska prava te da će ih tužiti.

“U restoranu zapošljavamo radnike svih vjera i nacija. Poručujemo Florence Hartmann i njoj sličnim stranim dobročiniteljima koji žele da nas uče čije su žrtve veće i čije suze više bole, da u našoj kući nisu dobrodošli”, zaključio je Dakić.

Podsjećamo, Hartmann je jučer izjavila kako je u Prijedoru prilikom obilježavanja Dana bijelih traka, doživjela neugodnost kada su je u navedenom restoranu odbili poslužiti jer je nosila bijelu traku.

Related posts