Vlada USK dala saglasnost za kreditno zaduženje Kantonalne bolnice

Vlada USK na današnjoj 123. sjednici utvrdila je Nacrt zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina i zahvata, kako bi se konačno uveo red i u ovoj oblasti. Prihvaćena je i odluka o davanju saglasnosti za kreditno zaduženje Kantonalne bolnice, kako bi se osigurala likvidnost ove zdravstvene ustanove .

Nacrt zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, koji je utvrđen na današnjoj sjednici Vlade, upućen je u skupštinsku proceduru. Radi se o zakonu koji je od izuzetne važnosti kada je u pitanju uvođenje reda u oblasti gradnje, ali i osiguranja značajnog prihoda u državni budžet. Uz to, donošenje ovakvog zakonskog dokumenta obaveza je na kojoj insistira i EU, napominje premijer Izudin Saračević.

Kako bi se omogućilo poslovanje Kantonalne bolnice, Vlada je dala saglasnost za revolving kredit. Ovim kreditnim zaduženjem osigurala bi se likvidnost bolnice i izbjegle vrlo izvjesne blokade njenog rada.

Članovi Vlade bavili su se danas i koncesijama. Kako je rečeno, od formiranja Vlade, a u odnosu na raniji period, po osnovu koncesija oprihodovano je milion i po maraka više.

Razmatrano je i nekoliko izvještaja o radu u prošloj i programa rada za ovu godinu zdravstvenih ustanova u općinama, te izvještaj Kantonalnog fonda za pomoć u stambenom zbrinjavanju boračke populacije.

rtvusk

Related posts