Više od 3.000 građana na skupu SDA u Tuzli: Govorom mržnje Jasmin Imamović tjera investitore

Uz prisustvo više od 3.000 građana večeras je u Sportsko – kulturno – privrednom centru Mejdan u Tuzli, održan centralni predizborni skup Gradskog odbora SDA Tuzla

Na skupu je prisustvovao i Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA, Bego Gutić, kantonalni premijer, Salko Bukvarević, federalni ministar, te mnogi drugi članovi ove stranke.

Na skupu su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće Grada Tuzle, koje predvodi Sabahudin Imamović, te zajednički SDA i SBB-a kandidat za gradonačelnika Bahrudin Hadžiefendić.

Na skupu se moglo čuti da je aktuelna vlast zapostavila mnoga naselja na području Tuzle, te da je praktikovala neravomjeran razvoj grada.

-Imamo najobimniju administraciju u državi koja ne radi svoj posao. Tuzla je jedan od najzagađenijih gradova u Evropi. Tuzla treba biti za sve nas, a ne samo za jednu privilegovanu grupu, koja ne bira sredstva da zadrži vlast. Promjene i pobjeda u Tuzli su mogući. Želimo da se pozicioniramo kao najjača stranka i da pobijedi Hadžiefendić – kazao je Imamović, dodajući da SDA želi da se ljiljan jedno tretira kao petokraka, jer oba znaka simbolišu slobodu i antifašizam.

Hadžiefendić je kazao da svojim govorim mržnje odlazeći gradonačelnik je poslao poruku stranim investitorima da su nepoželjni, a naročito ako dolaze iz arapskog svijeta.

-Ako je tri milijarde vrijedna investicija iz Emirata za izgradnju “Beograda na vodi” nešto čime se Vučić ponosi, zašto arapski novac nije dobar odlazećoj vlasti na čelu sa gradonačelnikom? Da li možda zato što su Arapi muslimani – kazao je Hadžiefendić, dodajući da će on, ukoliko pobijedi, učiniti Tuzlu otvorenim gradom za strane i domaće investitore, te ponovio da će građanima otvoriti blindirana vrata gradonačelnikovog kabineta.

Gutić je poručio da niko iz Banovića neće upravljati Tuzlom, o čemu aktuelni gradonačelnik ovih dana priča, te da će Tuzlom upravljati građani ovog grada.

-Dosta su Tuzlom upravljali ljudi iz Islamovca kod Rahića, koji se nalazi u Brčkom. Dosta su Tuzlom upravljale žene iz Šekovića koje su bile predsjedavajuće Vijeća, pa valjda je red da konačno Tuzlom upravlja autohtoni Tuzlak – kazao je Gutić, čiji je govor nekoliko puta prekidan aplauzima.

On je poručio da Imamović posljednjih dana zloupotrebljava i privrednike.

-Tako u posljednja dva – tri mjeseca vidimo da je aktuelni gradonačelnik investirao u Bingo na Ircu, da je otvorio hotel Mellain, da je otvorio zoološki vrt. Sve su to laži, sve je to demoagogija aktuelnog gradonačelnika. On se kiti tuđim perjem – poručio je Gutić, ističući da je Imamović jučer zloupotrijebio čak i djecu sa smetnjama u razvoju prilikom otvorenja stadiona.

Zvizdić je govorio o položaju Bošnjaka u prošlosti, ali i ulozi SDA u historijskim procesima u kojima je vodila uvijek glavnu ulogu.

-Nudio nam se koncept evropskog puta i drugi koncept je koncept radikalizacije i povratak u devedesete, neki novi referendumi, neke nove ankete, koji imaju cilj da ugroze BiH. I ovaj put je SDA stranka koja vodi liderske procese odabrala pravu stranu. Vratila se BiH na put euroatlanskih integracija nakon osam godina. Otvoreni su svi procesi – kazao je Zvizdić, dodajući da je evropski put BiH u budućnosti zagarantiran.

Kazao je da su vidljivi pozitivni procesi, da izvoz raste, da je otvoreno 25.000 radnih mjesta, te da se turizam uspješno razvija.

-Pozitivne procese i naš napredak niko, a posebno oni što pričaju o referendumima, neće zaustaviti – istakao je on.

(S.K./Faktor.ba)

Related posts