Vijeće građana / Sanila Hasića iz Demokratske fronte za načelnika općine Bosanska Krupa

Danas 4. Augusta u Bosanskoj Krupi Vijeće građana na svojoj trećoj zatvorenoj sjednici u Bosanskoj Krupi nakon dužeg razmatranja predloženih kandidata za načelnika općine Bosanska Krupa odlučili su se da to bude favorit kandidat Sanil Hasić iz Demokratske Fronte.

Bosanska Krupa je posebno specifična po posrednicima – preprodavačima glasova koji mobiliziraju i vrbuju ljudi koji koriste sadašnje pozicije vlasti pa je to apsolutna opasnost za Sanila Hasića smatra se u Vijeću građana. Apeluje se na građane da ne nasjedaju na ustaljenu priču ”Kao da će Vam nešto biti bolje ako se glasa za promjene” a uz tu konstataciju laži i obmana preprodavači magle nude za glas do 30 KM.

Promjene su itekako bitne. Bitno je naglasiti da dva ustaljena mandata bilo koga pa i sadašnjeg načelnika Armina Halitovića je dosta. Vrijeme je da promjene učine dostupnim svekolike dokumentacije ove općine, kako bi se utvrdilo ispravnost trošenja milionskih sredstava.Sadašnji načelnik Armin Halitovć koji je ponovo aplicirao svoju kandidaturu nije prešao cenzus niti za razmatranje kod Vijeća Građana. U najkraćim crtama predlaže se budućem načelniku općine Bosanska Krupa Sanilu Hasiću da po svim segmentima općinskih službi otvori istragu sa timom protukurupcijskih formiranih komisija i otvori protukorupcijsku lavinu koja nikoga neće i nesmije poštedjeti.

Vijeće građana Bosanske Krajine koristi ovu priliku putem neovisnih elektronskih i pisanih medija obraćajući se građanima Bosanske Krupe u kojim ih pozivaju da iskoriste priliku koja se nudi za promjenama. Svoj glas na lokalnim oktobarskim izborima naša je preporuka za kandidata Sanila Hasića.

Nakon što Sanil Hasić i službeno se oglasi i predstavi sa svojom kandidaturom za načelnika općine Bosanska Krupa, koordinator Vijeća građana za Bosansku Krajinu Bajrić Senad danas za portal Ljuta Krajina kaže kako će tim Vijeća građana službeno i promotivno posjetiti Sanila Hasića i stim ukazati na vrijednost ovog kandidata i promjena koje su neophodne u ovoj općini Bosanska Krupa.

U Bosanskoj Krupi, 4. Augusta 2016.

Vijeće građana Bosanske Krajine

Related posts