Velika Kladuša: Sav prihod sa Old Tower Festivala doniran u humanitarne svrhe

Organizatori prvog festivala elektronske muzike u Velikoj Kladuši, Old Tower Festivala, koji je održan 26. augusta, svu zaradu od prodaje ulaznica i pića na festivalu donirali su dvjema socijalno ugroženim porodicama s područja naše općine.

Old Tower Festival je organizirala grupa mladih osoba iz Velike Kladuše, među kojima su se najviše istakli: Mirza Koljić, Kenan Kazić, Adis Durmić, Edna Čović i Ajla Pajazetović. Već u idejnoj zamisli festivala planirano je da sav profit ide u humanitatne svrhe, a obećanje je ispunjeno u utorak i srijedu, kada su ove sjajne mlade osobe posjetile dvije porodice u teškom imovinskom stanju te im uručili ukupno 1500 KM.

“U utorak smo posjetili porodicu Velić, nastanjenu u Velikoj Kladuši, te smo im uručili oko 750 KM. Ova porodica je teški socijalni slučaj, majka je nepokretna i ima troje maloljetne djece. Žive kao podstanari i nemaju nikakvih primanja”, rekao je Mirza Koljić za Kladusa.net.

Dan kasnije jednak novčani iznos je doniran porodici Koštić iz velikokladuškog naselja Šestanovac. Otac i majka sa jednogodišnjom djevojčicom, koja je slijepa od rođenja, žive u trošnoj, maloj kući na jako zabačenoj lokaciji bez prilaznog puta. Takođe su i bez ikakvih primanja.

“Ovom donacijom željeli smo pomoći porodici Koštić da što prije završe kuću na drugoj lokaciji, blizu ceste, što bi im mnogo olakšalo život”, pojasnio nam je Mirza izrazivši nadu da će građani i lokalna zajednica naći načina kako da pomognu ovim dvjema porodicama.

Old Tower Festival i njegovi organizatori zaslužuju sve pohvale i iskreno divljenje kako zbog odlične organizacije festivala, tako i zbog ovog dirljivog gesta solidarnosti sa najugroženijim članovima društva. Nadajmo se da je ovogodišnji kladuški festival elektronske muzike samo prvi u nizu. Uz malu podršku lokalne zajednice, pred Old Tower Festivalom i njegovim organizatorima je blistava budućnost.

kladusa.net

Related posts