U Velikoj Kladuši, na lokalitetu između Osnovne škole „25. novembar“ i Gradske sportske dvorane upriličena je, četvrta po redu, “Kladuška gulašijada”.

Dobra posjećenost

Članovi Omladinskog centra KLOC organizirali su i realizirali ovu manifestaciju, koja je ove godine bila najposjećenija do sada. Na “Gulašijadi“ je učešće uzelo četrnaest ekipa koje su se takmičile za trofej „Prva kutlača“. U nastojanju da baš njihov gulaš bude proglašen najboljim, pojedini kuhari su imali i tajne sastojke, dok je većina bila privržena standardnim receptima. Ekipe su vrijedno radile na pripremi gulaša od popodnevnih sati, zbog očekivane dnevne vrućine. Degustacija gulaša i proglašenje pobjednika obavljeno je u večernjim satima. Ekipe su činili velikokladuški poduzetnici i privatnici. Tročlani žiri ove godine nije imao nimalo lak posao jer su gulaši bili ujednačeni, tako da su dvije pobjedničke ekipe sakupile po dvadeset i tri boda od mogućih trideset.

Nagrada za najbolji gulaš na „Kladuškoj gulašijadi 2017.“ pripala je ekipama „Stara čaršija““ i „Armani“, čiji su članovi, prema ocjeni tročlanog žirija, pokazali najbolje kulinarsko umijeće i skuhali najukusniji gulaš.

Odlična atmosfera

Posjetioci su mogli uživati u solidnom kulturno-zabavnom programu, a za odličnu atmosferu pobrinuli su se „Cazinski muzikanti“ te nekoliko harmonikaša. – piše avaz.