Velika akcija u BiH: Zaplijenjen milion maraka, uhapšeno sedam osoba

Prema naredbi Općinskog suda u Gradačcu i Osnovnog suda u Bijeljini, u toku današnjeg dana provedena je velika akcija u okviru koje je uhapšeno sedam osoba na području Srebrenika, Gradačca, Ugljevika i Brčko distrikta. Pretreseno je i nekoliko porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila.

– Prilikom pretresa na pomenutim lokacijama pronađena je i oduzeta veća količina novca – američkih dolara, švicarskih franaka, hrvatskih kuna, danskih kruna i drugih stranih valuta, u protuvrijednosti od oko milion maraka, a oduzeti su i automatska puška i pištolj, saopšteno je iz MUP-a TK-a.

Uhapšena sedmorka se dovodi u vezu s krivičnim djelima udruživanje radi činjenja krivičnih djela, nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću i pranje novca iz nekoliko članova Krivičnog zakona FBiH.

Akciju su u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona proveli službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a, Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta, te pripadnici policije Brčko distrikta i MUP-a Republike Srpske.

Slučaj će nakon obrade i saslušanja uhapšenih biti predat Tužilaštvu na dalje postupanje. U policiji večeras nisu mogli dati više informacija o akciji, dok se očekuje da se Tužilaštvo oglasi nakon što uhapšeni budu predati postupajućem tužiocu.

Related posts