Jutros se na putevima u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno na dionicama ka jugu zemlje, saopćio je BIHAMK.

Iz BIHAMK-a apeliraju na sve učesnike u saobraćaju, uključujući motocikliste, bicikliste i pješake, da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Vozače teretnih vozila se moli da, kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe, kako bi izbjegli rizična pretjecanja.

Povremeni kraći zastoji aktuelni su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci M-5 Donji Vakuf – Travnik, M-4 Tuzla – Kalesija, M-16 Bugojno – Kupres, M-17 Maglaj – Žepče i M-18 Sarajevo – Vogošća.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno – Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 8 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Zbog većeg oštećenja kolovoza na dionici M-16 Klašnice – Banja Luka (jedan kilometar prije naplatnih kućica), saobraća se usporeno – jednom trakom.

Na G+graničnim prijelazima Izačić i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su jutros oko pola sata.

S obzirom na to da je vikend pred nama, danas se očekuje pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza. Iz BIHAMK-a podsjećaju da su za međunarodni promet vozila privremeno otvoreni granični prijelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače se napominje da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

Categories: USK