Usvojila šestero djece preminule prijateljice

Beth Laitkep, samohrana majka šestero djece, imala je rak dojke. Preminula je u 39. godini 19. maja.

Stephanie Culley, njena prijateljica s kojom se družila još u školi, preuzela je brigu o njene tri kćerke i tri sina.

Naime, 15-godišnji Will, 14-godišnja Selena, 11-godišnji Jaxson, 10-godišnji Dallas, 5-godišnja Lily i jednogodišnji Ace, pridružili su se Stephanie, njenom suprugu Donnieju i njihovim troje djece nakon što je Beth dobila vijest da se rak proširio na mozak i kičmu.

Od tada žive s njima u gradu Alton u Virginiji. Beth je dijagnosticiran rak kad je bila u drugom stanju s najmlađim sinom Aceom. Rodila ga je carskim rezom i počela je kemoterapiju, ali nakon početnog uspjeha terapije, rak se vratio.

– Ako se ne dogodi čudo i ne preživim, možeš li se brinuti o mojoj djeci kao o svojoj. Rekla sam da hoću i to od svega srca”, ispričala je prijateljica za Washington Post.

Otac starije djece nije imao kontakt s njima, a otac mlađe djece napustio je Beth kad se razboljela.

– Odlučili smo da ćemo ih sve uzeti kako se ne bi razdvajali i kako bi postali dio naše porodice-, ispričala je Stephanie koja sad ima privremeno skrbništvo nad djecom preminule prijateljice i zatražili su trajno posvojenje.

Zadnje dane života, Stephanie je morala obećati prijateljici jednu stvar: da će njene kćerke uvijek imati vrpcu u kosi. Na maminom pokopu bile su obučene u ružičasto s mašnicama u kosi, kako je Beth poželjela.

Related posts