USK: Nakon puštanja iz pritvora, ponovo uhapšen član Komisije za polaganje vozačkih ispita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona lišili su slobode Fadila Hajdarevića (1960.) iz Bosanske Krupe, člana Komisije za polaganje vozačkih ispita u ovom kantonu.
Hajdarević je početkom ove godine uhapšen u Velikoj Kladuši zbog primanja mita od kandidata za polaganje vozačkih ispita.

Nakon puštanja iz jednomjesečnog pritvora, Hajdarević je pokušao utjecati na svjedoke, zbog čega je ponovo lišen slobode. Nad njim je zavedena kriminalistička obrada i bit će predat u nadležnost kantonalnog tužilaštva.

On je uhapšen 7. januara ove godine u policijskoj akciji “Vozač”, zajedno s još dva člana Komisije za polaganje vozačkih ispita Bajazitom Topićem iz Bihaća i Omerom Sabljakovićem iz Velike Kladuše, a tereti ih se za krivično djelo primanja dara i drugih oblika koristi.

Podsjećamo, pripadnici Specijalne policije MUP-a Unsko-sanskog kantona u aprilu prošle godine uhapsili su i koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita Nermina Ćoralića, inače zaposlenika Kantonalnog ministarstva obrazovanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Osim Ćoralića, tada su uhapšena i tri člana Komisije zbog sumnje da su učestvovali u nezakonitom izdavanju vozačkih dozvola za određenu cijenu te time pribavili imovinsku korist.

Iz MUP-a USK tada su najavili da je spisak upletenih u malverzacije u vezi s polaganjem vozačkih ispita i nelegalnim radom autoškola mnogo veći te da će se akcija u ovom predmetu nastaviti. – piše klix.

Related posts