Ukusni kokteli su kalorijske bombe, izbjegavajte ih za vrijeme dijete

Ako planirate smršati, onda je potrebno da zaboravite na alkohol, naročito na koktele. Razlog za to je što mnogi od njih mogu biti prave kalorijske bombe, što u principu znači da ste, umjesto što ste popili svoj omiljeni koktel, mogli ručati u istoj kalorijskoj vrijednosti.
Pogledajte koliko vas zadovoljstvo ispijanja koktela može koštati.

Pina Colada

Pina Colada je jedan od najkaloričnijih koktela, stoga svi oni koji su na dijeti trebaju zaboraviti na postojanje ovog koktela. U čaši ovog slatkog napitka od bijelog ruma, kokosovog sirupa, ananasovog soka i slatke pavlake ima kalorija koliko i u jednom većem obroku, čak 550 kalorija.

Mai Tai

Ovaj koktel ima dvije vrste alkohola u sebi i sadrži blizu 340 kalorija. Ako mislite da to baš i nije puno, uporedite to sa čašom vina koja sadrži samo 121 kaloriju.

Margarita

Još jedan koktel koji može biti poguban za vašu dijetu je Margarita. Ovaj koktel se pravi uz pomoć tekile, triple seca i soka limete, a jedna čaša ovog koktela sadrži čak 530 kalorija.

Long Island Ice tea

Sadrži nevjerovatnih 780 kalorija. Zvuči nevjerovatno? Pa i ne baš. Jer je ovaj koktel kombinacija vodke, tekile, ruma, džina, likera od narandže, posebne kombinacije soka od limuna i sirupa te Coca-Cole.

White Russian

Sve što je napravljeno od slatkog likera od kafe, vodke i slatke pavlake ima i dosta kalorija. Jedna čaša sadrži 330 kalorija.

Dakle, tek onda kada budete zadovoljni svojim fizičkim izgledom i više ne morate biti na dijeti, možete misliti o koktelima. Do tada, što dalje od njih.

Related posts