Ujić “šokiran” zbog zaustavljanja konvoja, Mektić sazvao hitnu press konferenciju

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić u razgovoru za novinsku agenciju Patria potvrdio je da je konvoj sa migrantima zaustavljen u Konjicu. Rekao je da je to šokiralo nadležne koji su pripremili akciju premještanja migranata iz Sarajeva u izbjeglički kamp u Salakovcu.

– Mi smo dva dana operativno pripremali ovu akciju zajedno sa MUP-om KS i sve je urađeno perfektno, do detalja. Ja sam zaista šokiran, i ne znam šta znači ovo zaustavljanje – kazao je Ujić.

On je istakao da su inspektori Službe za poslove sa strancima na licu mjesta i da su bili u pratnji autobusa.

– O svemu izvještavam ministra sigurnosti BiH, i pratimo situaciju. Nemamo informaciju ko je naredio da se zaustave autobusi – dodao je Ujić.

Konvoj sa izbjeglicama mora napustiti područje HNK, a ukoliko to ne urade, rečeno im je da će intervenirati Specijalna jedinica MUP-a. No, za sada nema nikakvih potvrda zbog čega je to urađeno.

Prema nezvaničnim informacijama, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) donijela je odluku da se migrantima zabrani dolazak u Mostar.

Portparol HNK Pero Ćiro Pavlović rekao je u telefonskom razgovoru za novinsku agenciju Patria kazao da nema informaciju o tome da li je Vlada donijela odluku o zaustavljanu migranata.

Mektić sazvao hitnu konferenciju za novinare
Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine organizira danas hitnu konferenciju za novinare u Banjoj Luci sa početkom u 13.00 sati.

Medijima će se obratiti ministar sigurnosti Dragan Mektić.

Konferencija se organizira zbog zaustavljanja konvoja izbjeglica na izlazu iz Konjica.

Nije poznato zbog čega je stigla takva naredba.

Related posts