KOMOTNO bi to mogla biti i domaća priča s obzriom na to koliko su dječja kolica “tražena roba” (osjetili na vlasititoj koži op.a), ali srećom, ovoga puta nije oskvrnuto nijedno naše djetešce.

Ovaj suludi događaj dogodio se u Disneylandu, odnosno u blizini Hollywoodskih studija gdje je mama Lauren Colazzo parkirala i privezala kolica svoga djeteta. U njima su ostale i neke stvari poput ključeva automobila, osobnih stvari i lijekova, odnosno Epipen za aleregiju koji, znate i sami, može spasiti život alergične osobe usiljed primjerice uboda pčele i slično.

Mama je otišla s djecom, a kada se vratila planirajući cjelodnevni nastavak uživanja u Disneylandu, dočekalo ju je neugodno iznenađenje. Kolica više nije bilo. Kolica marke Bugaboo koje je platila 1.800 dolara.

Nestanak je prijavila vlastima, a na kameri su uspjeli prepoznati njena kolica, ali ovog puta u njima je sjedila nepoznata djevojčica, a gurala ju je mama koja je ta kolica ukrala.

Priča koja nažalost nije neobična, ali ima i nastavak, osvanula je i na TV-u, na kanalu News 6.

Dok je mama Lauren žalila za skupim kolicima i upropaštenim danom (suprug joj je morao hitno doletjeti iz Miama), na drugom kraju Amerike, u Texasu, jedna je druga mama – Thalia Rogers naletjela na post na Facebooku – savršena Bugaboo kolica za 500 dolara. Ugovorile su prodaju, mama Rogers je uredno platila, a osoba s druge strane obećala da ih šalje. No kolica nisu nikada došla, ta je osoba u međuvremenu obznanila da je odustala od prodaje i na kraju je i mama Thalia ostala kratkih rukava. A onda je slučajno vidjela i Laurenin post s identičnim kolicima. Ali doslovno identičnim jer su svi oni dodaci bili postavljeni na identičnom mjestu, baš kako je mama Lauren opisala u postu.

I tako se priča odvrtjela pa je policija uspjela locirati kradljivicu Michelle Craig.

Tako su se kolica vratila u prave ruke, a svima vama neka ovo bude ujedno i poduka – kako čuvate kolica, pouka da osobne stvari nikada ne ostavljate u kolicima bez nadzora te ako kupujete preko raznih Facebook grupa, što i naše mame masovno čine – možda i vi ostane kratkih rukava.