Učesnica noćnih utrka u Sarajevu: Jednu noć sam ‘pocijepala’ svog sadašnjeg muža. I sada ga nervira što sam bila brža

Ljubav je sama po sebi čarobna i lijepa. Kada upoznamo osobu koju možemo da volimo i koja nas voli cijeli svijet stane i ništa više nije važno osim te ljubavi.

U Sarajevu se pišu divne, romantične, ljubavne priče, ali ova koju vam mi prenosimo je malo neuobičajena.

“Kod mene je priča specifična. Voljela sam brzu vožnju i često sam učestvovala u noćnim trkama po gradu. Jednu noć ‘pocijepam’ svog sadašnjeg muža. Sa njim u autu je bio moj rođak, a sa mnom njegova radna kolegica. Poprilično ludo upoznavanje”, kaže za Source Samra Z.H. iz Sarajeva.

Oduvijek je bila veliki ljubitelj brze vožnje, ali sigurnost je bila na prvom mjestu. Muža je upoznala tada, 2006. godine kada su se znale povremeno organizovati ulične trke u Sarajevu gdje se znala tačna lokacija i vrijeme utrka.

“Postojala su mjesta za trke, nije to bilo kao danas u pijanom ili drogiranom stanju. Sve je imalo svoje mjesto i vrijeme. Pošto sam ga pobijedila morao je da časti i tako je i bilo. Poslije trke smo sjeli i zezali se, kako sam rekla, sa njim je bio moj rođak tako da je brzo došao do svih podataka koji su mu trebali”, kaže naša sagovornica.

Muž joj se javio odmah naredni dan.

“Zvao je da se ponovo vidimo, ali rođak je opet bio sa nama. To je u početku bilo druženje nas nekoliko, a poslije smo mi tek izašli sami. Ja volim reći – Ljubav se rodila iz brzine i ja sam odmah bila žena njegovog života”, priča nam Samra.

Njihova veza je išla ka braku i kaže Samra da su to svi primjetili osim njih dvoje. Nakon nekog vremena zaprosio je, pogodite gdje? U automobilu.

“Za vrijeme zabavljanja nismo se odmicali jedno od drugoga, ko je znao njega i mene je znao i obratno. Nakon godinu i tri mjeseca smo se vjenčali”, kaže naša sagovornica.

Između njih se odmah pojavila hemija i kako Samra kaže, uvijek su imali o čemu razgovarati.

“Zanimaju nas iste stvari, volimo iste teme i nikada nam nije dosadno zajedno. Već smo devet godina u braku, imamo dvoje djece i odlično se slažemo. Moj muž je veliki šaljivdžija i super se slažemo”, kaže naša sagovornica.

I sada, nakon devet godina braka Samra i njen muž se znaju prisjetiti njihovog upoznavanja, a on ga i dan danas ‘zeza’ kako ga je pobijedila u utrkama.

“Još uvijek ga nervira kada pričam kako sam ga ‘uzela’ u trci, pa počne “Haj’ sada da vidimo ko je brži’, ali brzo ga prođe pa poslije nastaje zezancija”, kaže Samra.

Ona kaže da tajne za dobar brak nema, ali da se supružnici moraju prilagoditi jedno drugom, kako pored svih sličnosti između dvoje moraju postojati i razlike, ali je potrebno mudro ih savladati i puno razgovarati.

“I sada nekad pobjegnemo da budemo sami i zezamo se, kao dva tinejdžera. Trke i brza vožnja su nam oboma u krvi, ali u Sarajevu toga više nema, pa ako nam se brzo vozi izađemo na autoput gdje je dozvoljena veća brzina i zajedno uživamo”, kaže Samra za kraj našeg razgovora.

source.ba

Related posts