Ubio oca i majku, pa izašao sa prijateljima u provod

Rekonstruirajući posljednja 24 sata koja su prethodila otkriću nezapamćenog zločina u Čista Velikoj, mještani govore kako je Tin Šunjerga (19) “dobar dio subote proveo s roditeljima u polju”, da bi tu istu večer mladića vidjeli u gradu s prijateljima, kojima je, navodno, rekao u povjerenju: “Napravio sam kod kuće neko sranje”, piše Jutarnji list.

Roditelji su mu, navodno, zaprijetili da će ga poslati u komunu zbog njegovih problema s drogom, pa mu se takva vrsta ukidanja slobode nije svidjela.

– Bio je u jednom kafiću s društvom s kojim inače izlazi, a sudeći prema vremenu i pretpostavkama da mu je otac ubijen oko 17 sati kada su komšije začule jedan hitac, Tin se razonodio bez pretjerane brige.

Tokom jutra, nakon ubistva Tina su pojedine komšije vidjele kako kroz mjesto šeta s rukama u džepovima. Bilo je to nekoliko sati prije nego što mu je u kuću banula policija – priča jedan od poznanika porodice Šunjerga.

Niko nije ni pomišljao da bi onaj hitac koji je “zaparao” zrak u subotu popodne mogao cijelo selo zaviti u crno.

– Doista smo potreseni jer Šunjerge su divna porodica. Nadasve skromni, ali sina nisu uspijevali odvesti na pravi put zbog poroka – kaže nam drugi mještanin.

Related posts