Ubicama Arnele Đogić presuda u 13 sati: Optuženi Avdija Selimović strahuje za svoj život

Izricanje presude za ubistvo Arnele Đogić bit će izrečeno u 13 sati, rečeno je danas u Kantonalnom sudu u Zenici, a pošto su kako optužbe tako i odbrana iznijele svoje završne riječi u ovom predmetu.

Postupajuća tužiteljica u ovom slučaju tokom iznošenja svoje završne riječi iznijela je sve detalje gnusnog zločina za koji su optuženi Avdija Selimović i Muriz Brkić zatraživši da se im se izrekne kazna srazmjerna svirepom zločinu koji su počinili. Također tužiteljica je zatražila i da se optuženima produži mjera pritvora iz svih onih pritvorskih razloga zbog kojih se i sada nalaze iza rešetaka.

Odbrana obojice optuženih naglasila je kako su optuženi priznali da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret onako kako je to navedeno u dispozitivu optužnice te su zatražili od Sudskog vijeća da to ima u vidu prilikom odmjeravanja sankcije.

Nakon iznošenja završnih riječi advokata i tužiteljice, predsjedavajući Vijeća riječ je dao i optuženima, Tako se prisutnima najprije obratio Avdija Selimović.

– Ja sam volio Arnelu, kajem se zbog onoga što sam uradio, ne znam šta se samnom dešavalo u onom trenutku. Ovom prilikom se želim i izviniti njenoj porodici. Također bih želio da naglasim da je moj život ugrožen jer su mi tokom boravka u pritvoru ostali zatvorenici već prijetili pa molim Sud da me prilikom upućivanja na izdržavanje kazne smjesti u treći ili šest paviljon jer se bojim za svoj život – kazao je Selimović.

Drugooptuženi Brkić složio se sa navodima svog advokata i također izrazio kajanje zbog počinjenog zločina.

Prvooptuženi Avdija Selimović dobrovoljno je 8. juna ove godine na ročištu u Kantonalnom sudu u Zenici priznao sve navode optužnice za ubistvo Arnele Đogić, kazavši da razumije sve posljedice koje iz toga proizilaze te da na njega niko nije vršio pritisak. Isto je ponovio i drugooptuženi Muriz Brkić.

Arnela Đogić ubijena je krajem februara ove godine u Olovu, a njeno tijelo su dvojica optuženih bacili niz 70 metara visoku liticu u kanjon Stupčanice.

Selimović, bivši Arnelin momak, pomno je sa svojim prijateljem Murizom, isplanirao ubistvo. Nakon što su razradili plan, Avdija je pozvao Arnelu da se nađu na kafi. Ne sluteći ništa, djevojka je pristala.

Kada je ušla u Avdijino auto počeli su je prvo mučiti. Djevojku su pokušali udaviti, a potom su je ubili nožem, te su njeno tijelo bacili s litice. Nakon toga su otišli u kafanu, gdje su čitavu noć pili, pjevali i plesali kako bi sebi stvorili alibi.

(E. F./Faktor.ba/Foto: Arhiv)

Related posts