Ubica na cesti: Od Mostara do Jablanice stigao za 17 minuta, vozio i više od 250 na sat

Videozapisi bahatosti za volanom i luđačke vožnje u posljednje vrijeme pravi su trend na različitim društvenim mrežama. Tako se i državljani BiH redovno hvale insertima koji podsjećaju na scene snimljene u serijalu “Brzi i žestoki”.

Upravo jedan takav video postavljen je prije dva dana na YouTubeu i to pod pseudonimom Hrkljuš Hrkljušović, a na njemu se jasno vidi kako vozač upravljajući hondom na potezu od Jablanice do Mostara “lebdi” nad cestom te u jednom trenutku dostiže brzinu od čak 270 kilometara na sat.

Sve vrijeme pretiče kolone vozila, čak i u opasnim zavojima, a dionicu koja je duga oko 46 kilometara, sudeći prema vidosnimku, prešao je za svega 17 minuta. Inače, na ovoj relaciji najveća dozvoljena brzina kretanja je 60 kilometara na sat.

U MUP-u HNK kazali su nam da su upoznati sa ovim slučajem te da će poduzeti sve zakonom predviđene mjere. Naime, policija je prilikom pojave ovakvih snimaka na internetu dužna odmah djelovati i raditi na otkrivanju identiteta vozača te ga propisno kazniti.

Međutim, kako je za Faktor kazao Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK, nerijetko se snimci koji se nađu na internetu lažiraju.

-Imali smo sličan slučaj u Konjicu, vještaci saobraćajne struke su tada utvrdili da su podaci na snimku lažirani jer motor ne može ići tako brzo – kazao nam je on.

Ipak, policajci Jedinice za sigurnost saobraćaja iz Jablanice zajedno sa pripadnicima sektora za cyber kriminal radit će na ovom slučaju.

– Ukoliko se utvrdi identitet vozača protiv njega će biti poduzete sve zakonom predviđene mjere – kazao je Marić za Faktor.

Ranije se također na internetu pojavio snimak koji je postavila osoba pod pseudonimom “Pacvilo”, a na kojem se vidi vozač motorom za 20-ak minuta prelazi oko 60 kilometara puta između restorana Han u Konjicu i benzinske pumpe na zapadnom ulazu u Sarajevo.

Vozio je motocikl Aprilia RSV4 i u pojedinim trenucima, uključujući prolazak kroz naseljeno mjesto Blažuj, išao je i brzinom od 250 kilometara na sat! Iako su neki dijelovi videa očito premontirani kako bi cijela vožnja izgledala brže, jasno je da se i tada radilo o izuzetno opasnoj i pogibeljnoj vožnji, kojom je mladić ugrozio i svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Related posts