U Velikoj Kladuši pronađene plantaže marihuane: Uhapšeni dileri

Na području Unsko-sanskog kantona u protekla dva dana pronađena je veća količina droge, dok su tri osobe privedene.

U mjestu Šumatac-Visoka Glava, na području Velike Kladuše, u ponedjeljak je pronađeno 85 komada stabljika biljke cannabis, visine 250-320 centimetara, dok je na lokaciji Muratov lug pronađeno 29 komada biljke cannabis visine od 200-300 centimetara.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga policija je uhapsila H. M. (1973) iz mjesta Kudići.

Bihaćka policija je u utorak uhapsila E. S. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Tokom pretresa njegovog vozila audi pronađena su dva paketića sa neutvđenom količinom cannabisa. Naknadno je izvršen i pretres stana osumnjičenog, te je pronađen još jedan paketić droge. Audi je deponovan u krug MUP-a USK.

Istog dana, u mjestu Kudići policija je pronašla plantažu sa zasadom od 10 stabljika cannabisa visine od 140 do 215 centimetara. Biljke su počupane i odnesene u MUP USK.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kriminalistička obrada izvršena je nad osobom S. M. (1985), saopćeno je iz MUP-a USK.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK nastavljaju istragu.

Related posts