U sklopu projekta “Održivi razvoj turizma”: BiH dobila prvih 12 biciklističkih vodiča

Nakon okončane edukacije biciklističkih vodiča koje se održavalo u Trebinju u sklopu projekta “Održivi razvoj turizma – Preko hercegovačkih staza do dubrovačkih Elafita”, BiH je bogatija za 12 biciklističkih vodiča.

Uslovi vodiča su bili aktivno bavljenje i poznavanje biciklizma, članstvo u nekom od biciklističkih klubova, te aktivno poznavanje jednog stranog jezika u govoru i pisanju.

– Bili smo svjesni potrebe za licenciranim biciklističkim vodičima. Bosna i Hercegovina ima toliko kapaciteta za turizmom i samim time nastala je i potreba za jednom ovakvom obukom koja će ponuditi iskusne i kvalificirane biciklističke vodiče – izjavio je Zlatko Berbić, predsjednik Biciklističkog Saveza BiH, te dodao kako će se svakako boriti protiv ilegalnog oblika biciklističkog turizma, te nastaviti na usavršavanju i daljoj edukaciji biciklističkih vodiča, kako bi ponudili prave profesionalce koji će predstaviti Bosnu i Hercegovinu u pravom svjetlu.

Inače, obuka i predavanje je osigurano iz projekta “Održivi razvoj turizma –Preko hercegovačkih staza do dubrovačkih Elafita”, koji finansira Evropska unija iz IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007-2013, a projekat je realiziralo Udruženje za poduzetništvo i posao “LiNK” iz Mostara u saradnji sa Udrugom za promociju biciklizma “HerzegovinaBike” i Biciklističkim Savezom Bosne i Hercegovine “BiSaBiH”.

(A. B. Š./Faktor.ba)

Related posts