U Sanskom Mostu održane tradicionalne konjičke trke

U organizaciji Konjičkog kluba „Potkovica“ iz Sanskog Mosta u subotu su na hipodromu „Šejkovača“ održane tradicionalne ljetne konjičke trke.

Po veoma hladnom i kišivotim vremenu veliki broj zaljubljenika u konje i konjički sport je uživalo u tri uzbudljive galopske trke u kojima je nastupilo 20 grla iz Sarajeva, Bihaća. Prijedora, Velike Kaduše i Sanskog Mosta. Sve trke su ponudile dosta uzbuđenja i neizvjesnosti, a pobjednici su odlučivani u posljednjim metrima.

U prvoj trci sa dužinom staze 1.500 metara pobjedu je odnijelo grlo „Ispahan“, vlasnika Amira Hopovca iz Prijedora, drugo je bilo grlo „Tango Argentino“, vlasništvo Konjičkog kluba „Krajišnik“ iz Velike Kladuše, a trećeplasirano je bilo grlo „Indiana Džons“, vlasništvo Enesa Ejupovića iz Sanskog Mosta.
Druga trka pod nazivom „ Trka grada Sanskog Mosta“ sa dužinom staze od 1.600 metara pripala je grlu „Derviš“, vlasnika Šemse Miljkovića iz Velike Kladuše, drugo mjesto je osvojilo grlo „Hari Kalahan“, vlasništvo Samre Hopovac iz Prijedora, a trećeplasirano je bilo grlo „Fanatiko di Sanstino“ vlasnika Rifeta Kumalića iz Sanskog Mosta.

U glavnoj trci pod nazivom „Ljeto na Sani“ sa dužinom staze 2.200 metara, prvopasirano je bilo grlo „Ill de France“, vlasništvo Sakiba Hopovca iz Prijedora, drugoplasirano je bilo grlo „Kiss me Kate“, vlasništvo Idriza Bašića iz Sanskog Mosta, a trećeplasirano je bilo grlo „King Kalin“, vlasnika Smaje Ćehajića iz Sanskog Mosta. Treba čestitati vrijednim članovima Konjičkog kluba „Potkovica“, koji je po izuzetno jakoj kiši i hladnom vremenu ipak odlično organizovali ovaj tradicionalni sportski događaj.

Related posts