U razmaku od deset minuta na bh. cestama poginule dvije osobe

U svega deset minuta prije dvije noći su se na području Prnjavora i u Prijedoru dogodile dvije teške saobraćajne nesreće, u kojem su život izgubili Goran Nikolić (48) iz Dervente i Prijedorčanka Dušanka Babić (76).

Nikolić, vozač “VW jette”, poginuo je oko 17.40 na magistralnom putu Prnjavor – Derventa, u mjestu Vijaka, a u nesreći je, osim njega, učestvovao i Boško Savić (46) iz Osmaka, vozač kamiona MAN.

Nesreća se dogodila u blizini industrijske zone u Prnjavoru, a uviđaj je obavio Igor Cimeša, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, zajedno s policajcima iz Prnjavora.

Tužilac je naredio obdukciju tijela Nikolića, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Naređena je i obdukcija tijela Dušanke Babić, koja je iste večeri, u 17.50, poginula u Kozarskoj ulici u Prijedoru, kada ju je udarila “opel zafira”, kojom je upravljao njen sugrađanin Dragan Duvnjak (55).

“Nesretna žena je prelazila put i pokupilo ju je vozilo, koje ju je usmrtilo na licu mjesta. Nije joj bilo spasa”, rekao nam je izvor iz prijedorske policije. Iz policije su saopštili da su u proteklih 11 mjeseci u RS evidentirane 8.924 saobraćajne nezgode, u kojima je poginulo 118, a povrijeđena su 3.303 lica, od čega 645 teže.

Po podacima iz MUP-a RS, u proteklih 11 mjeseci je iz saobraćaja isključeno 15.369 pijanih vozača, a 228 ih je isključeno zbog vožnje pod uticajem droga ili drugih opojnih sredstava ili lijekova.

Related posts