U potragu za Sanjinom Sefićem uključene sve policijske agencije i Granična policija

Osoba koja je u ponedjeljak navečer učestvovala u saobraćajnoj nesreći kod Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu još uvijek je na slobodi, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

U saobraćajnoj nesreći poginule su dvije osobe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a građani su u isčekivanju hapšenja vozača Golfa VI koji je identifikovan kao Sanjin Sefić organizovali nekoliko okupljanja.

“Naši policijski službenici obavijestili su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini da tragamo za osobom inicijala S.S. On nije pronađen na adresi stanovanja i od tog momenta do sada tragamo za njim, međutim, nismo u prilici da ga privedemo. Još nam je nedostupan, ali trudimo se da to učinimo u saradnji sa drugim agencijama u Bosni i Hercegovini”, rekao je između ostalog Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

On je dodao da su o svemu obaviješteni Granična policija Bosne i Hercegovine, MUP RS, kantonalni MUP-ovi te policija Brčko distrikta.

Podsjećamo, Selma i Edita, studentice psihologije na Filozofskom fakultetu UNSA, poginule su sinoć nakon što ih je na pješačkom prelazu ispred Zemaljskog muzeja, u ulici Zmaja od Bosne, udario crni Volkswagen Golf VI. Vozač je pobjegao sa mjesta tragedije.

Related posts