U Krajini oblačno uz tempereturu do 24°C

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i lokalno kratkotrajnim pljuskovima.

Padavine u Bosni uglavnom u zapadnim i sjevernim područjima. U većem dijelu Hercegovine su moguće padavine, osim u istočnim područjima. Vjetar umjerene jačine, u Krajini i jak, jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27°C.

U četvrtak, 16.06.2016., u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku i vjetrovito. Vjetar umjeren, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U petak, 17.06.2016., u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine se očekuju u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera. Poslije podne vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 33°C.

U subotu, 18.06.2016., u Hercegovini se slabi pljuskovi očekuju prije podne. U Bosni prije podne sa slabim pljuskovima. Poslije podne se očekuju jači pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promijenljivog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jačeg vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

Biometeorološka prognoza za danas

Djelimična stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje. Nakon oblačnog, mjestimično i tmurnog jutra, opšta slika će se popraviti, izraženije u dijelu Bosne, a sa odmicanjem dana i na jugu zemlje.

Related posts