U Krajini oblačno sa snijegom uz temperaturu do -2°C

Danas u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini djelomično vedro. Krajem dana i u Hercegovini se očekuju slabije padavine. U južnim i zapadnim područjima kiša, na istoku i sjeveru snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od -5 do 0°C. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 8°C.

U četvrtak, 19.01.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg koji će do poslije podnevnih sati većinom prestati. U Krajini će slab snijeg padati cijeli dan. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar koji će krajem dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U petak, 20.01.2017., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -11 i -5°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C.

Biometeorološka prognoza za danas

Hladno vrijeme praćeno povremenim padavinama uslovljava loše biometeorološke prilike u najvećem dijelu zemlje. Tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika i dalje će biti izraženije, stoga im savjetujemo da umanje aktivnosti. U Hercegovini će zbog mogućih sunčanih perioda biti nešto ugodnije. Neophodno je povesti računa o adekvatnom odijevanju.

Related posts