U Krajini oblačno s kišom uz temperaturu do 16°C

Prolazne padavine u jutarnjim satima u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Tokom dana umjereno do pretežno oblačno. Novo jače naoblačenje sa juga se očekuje poslije podne, koje će u večernjim satima usloviti kišu na jugu i do kraja dana padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

7.11.2016 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima se očekuju prolazne padavine u cijeloj zemlji. U Hercegovini lokalno kiše može biti prije podne. Poslije podne i u noći na utorak očekuju se nove padavine, koje će bit intenzivnije na jugu. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18 stupnjeva.

8.11.2016 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa povremenom kišom u nizinama, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Poslije podne postupnim padom temperatura zraka, kiša će tokom noći prelaziti u susnježicu i snijeg i u nižim predjelima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 15 stupnjeva. Tokom poslije podneva pad temperatura zraka.

9.11.2016 (Srijeda)., u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i osjetno hladnije. Poslije podne i krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 2 do 8.

Biometeorološka prognoza za danas

Pod uticajem povećane naoblake, padavina i južnog strujanja, kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati tegobe poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Tokom noći nešto ugodnije, obzirom da će jugo oslabiti.

Related posts