U Hercegovini i Krajini na momente olujan vjetar

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -5 stepeni, Zenica -1, Jajce, Srebrenica i Tuzla 0, Bjelašnica, Bugojno, Goražde, Prijedor i Sanski Most 1, Banja Luka, Ivan Sedlo i Sarajevo 2, Bijeljina, Doboj i Zvornik 3, Kupres 4, Livno 5, Trebinje 6, Drvar, Gradačac i Mostar 8, Stolac 10, Neum 12 i Bihać 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom ili sumaglicom. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U večernjim satima s kišom u Hercegovini i na zapadu Bosne. Vjetar umjeren južnog smjera, a u Hercegovini i u Krajini na momente i olujan. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Related posts