U Bosanskoj Krupi organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U Bosanskoj Krupi, jučer je organizirana 64. redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Organizator je i ovaj put bio Općinski Crveni križ kroz partnerstvo i suradnju sa Službom transfuziologije Kantonalne bolnice „Dr.Irfan Ljubijankić“ iz Bihaća.

U okviru ove akcije 110 građana je željelo dati krv. Po njenom završetku akcije želje 101 darivatelja su ispunjene, a devet ih mora, zbog nalaza liječnika, sačekati neku drugu priliku. Ovo je bila 64. poslijeratna akcija dobrovoljnog darivanja. U spisku Općinskog Crvenog križa Bosanska Krupa na početku je bilo 13 darovatelja, danas ih je 456 i to onih koji redovno prate akcije. Pored njih ima i darivatelja koji daruju krv u pojedinačnim slučajevima. Darivatelji su svih uzrasta, svih nacionalnosti, svih vjera i sa područja cijele općine.

Kao i svake godine Općinski Crveni križ je i ovaj put za sve dobrovoljne darivatelje organizirao ručak, a on je iskorišten za druženja, razgovore i planiranja novih akcija kojim će Krupljani darivati svoju tečnost kako bi pomogli drugima.- piše rtvusk.

Related posts