U Bihaću zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona

Mr.sci. Izudin Saračević, premijer Unsko-sanskog kantona sazvao je danas 118. sjednicu Vlade Kantona.
Između ostalog, na današnjoj sjednici, članovi Vlade razmatrali su više materijala iz resora Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture, vjere i sporta te Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike koji su proslijeđeni u skupštinsku proceduru.

Imenovani su EU koordinatori u tijelima organa uprave radi uspostavljanja sistema koordinacije poslova iz procesa evropskih integracija. Usvojen je prijedlog Samira Sedića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o programu utroška sredstava koje se dodjeljuju lokalnim upravama iz naknada za pretvorbu nepoljoprivrednog zemljišta u poljoprivredno. Na prijedlog Dragane Bajrić, ministrice zdravsta, rada i socijalne politike, odlukom Vlade, iz sredstva granta za raseljene osobe sufinansirat će se nabavka školskog minibusa za dvije škole i to u Bosanskoj Krupi i Bosanskom Petrovcu.

Vlada USK dala je saglasnost na Sporazum o sufinanciranju između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija i Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša u svrhu implementacije projekta. Ovim Vlada USK nastavlja realizirati projekte u loklanim zajednicama, u saradnji sa UNDP kao partnerom, kazao je resorni ministar Tahir Nuhić.

Related posts