Tropski raj krije jezivu tajnu: Mještani uvjereni da ih nešto opsjeda

Torresov prolaz je oko 150 km širok, vrlo plitak (do 50 m) prolaz koji dijeli Australiju od melanezijskog otoka Nove Gvineja i povezuje Arafursko i Koraljno more, odnosno Indijski s Tihim okeanom. Unutar prolaza nalazi se nekoliko većih i stotine manjih otoka na kojima su “nikli” luksuzni hoteli, vile i ostali popratni sadržaji koji mame turiste na luksuzan odmor.

No, ovaj tropski raj skriva jezivu tajnu. Otočani žive u strahu od crne magije koja, kako vjeruju, opsjeda upravo njih.

Ambulante su zatrpane zabrinutim pacijentima koji vjeruju da su ih proklele moćne porodice koje bacaju kletve na svoje neprijatelje.

Još je strašnije kako su pojedinci došli u posjed te crne magije. Lokalci tvrde da se ona već generacijama prenosi ubijanjem članova rodbine, a za nekoliko porodica priča se da su to i učinile, piše Sun.

Vjeruje se da su neki objekti na otoku ukleti i da su stanovnici u opasnosti ako dođu u doticaj s njima. Moraju stalno biti na oprezu, paziti šta rade i s kim se druže, kako ne bi na sebe navukli kletvu.

Stanovnici otoka Murray crnu magiju zovu ‘puripuri’. Vjeruju da na otoku djeluju sile dobra i zla, a zbog činjenice da žive u stalnom strahu teško ih je nagovoriti da pričaju o opasnosti koja vreba. Kako bi se zaštitili, svoje domove i automobile ukrašavaju bocama vode.

Related posts