Treće takmičenje skipera na Uni u Bihaću

U organizaciji Una Kiro rafting centra Bihać, danas je u Bihaću održano treće takmičenje skipera u savladavanju prepreka i isticanju sposobnosti upravljanjem rafting čamca na unskim brzacima.
Takmičenje je i ove godine održano pred velikim brojem gledatelja i ljubitelja atrakcija na rijeci Uni, kojima su ih počastili skiperi, odvažni i spremni za sve izazove koje pred njima postavlja ne samo rijeka Una, nego i skiperske vještine.

U utrku za prvo mjesto prijavilo se 12 skipera, „vozili“ su dviije vožnje raft čamcima, a ukupan broj bodova i prolazno vrijeme, na koncu su odlučili pobjednika.

Prvo mjesto zasluženo je odnio Adnan Kurtagić Rapid, veoma iskusan skiper, drugo je osvojio Emin Ćoralić, treće Amel Selmanović. Sva trojica su pokazala izuzetne skiperske vještine, atraktivnu kontrolu nad raft čamcem i u rekordnom roku savladali sve „zamke“ koje su im se nalazile do cilja. Bilo je odustajanja od utrke, zbog lošeg starta koje je poslije rezultiralo slabim prolaznim vremenom, ali mladi skiperi Bišćanima su opet poklonili nezaboravnu vodenu predstavu u kojoj su na kraju,svi jednako i užćivali.

Mersad Ćoralić Kiro najbolju trojicu nagradio je i novčanim nagradama, a poruka koja je danas poslana s aovog takmičenja je da se na ovaakav način žele motivirati mladi da se bave sportom, da žive zdrav život i da njeguju tradiciju očuvanja rijeke Une, što skiperi itekako dobro znaju.

Ovo je samo prilika da našim mladim snagama, mladim ljudima poručimo da je Una njihova i da trebaju učiti da je vole i poštuju, da se bave sportom, da ulažu u sebe, a svi koji žele biti skiperi moraju proći težak put do tog zvanja, jer ono zahtijeva izuzetnu fizičku spremnost, prije svega ljubav prema ovom sportu, kazao je Ćoralić.
Adnan Kurtagić Rapid, nije očekivao pobjedu, ali ona se ispaltila jer je rezultat dugogodišnjeg i predanog radaa na savladavanju skiperskih vještina.

Drago mi je da sam okrunio to svoje znanje na ovakav način. Mladima bih poručio da se bave sportom, a ako ih privlači da savladaju sve vještine skipera, mi stariji smo uvijek tu da im pomognemo, kazao je Kurtagić.

Related posts