Tešnjak prokockao firmin novac pa slagao da su ga opljačkali

Arnel Plančić iz Tešnja lažno je prijavio policiji da su ga u mjestu Stanić Rijeka kod Doboja zaustavila dvojica pripadnika MUP-a RS i tokom kontrole oduzeli mu fasciklu sa 12.000 maraka. Novac pripada firmi “Milano Shoes” iz Brčkog, za koju radi.

Kako javlja Alternativna TV iz Banje Luke, tokom saslušanja Plančić je priznao policiji da ih je slagao jer je novac prokockao, odnosno potrošio na igre na sreću.

U CJB Doboj, navodeći inicijale, rekli su da je u četvrtak oko 9 sati policijskoj stanici Doboj Istok prijavljeno razbojništvo na magistralnom putu u Stanić Rijeci.

– Osumnjičeni A.P. prijavio je da su ga zaustavila dva lica u službenim uniformama policije RS i naredili da vozilo parkira na proširenje pored puta. Tokom kontrole jedan od njih mu je ukrao fasciklu sa dokumentima i 12.000 maraka – kazali su u dobojskoj policiji.

Dodali su da je istragom utvrđeno da je A.P. lažno prijavio ovo krivično djelo kako bi prikrio pronevjeru. Izvor blizak istrazi kazao je da je pomenutog dana Plančić išao u Brčko službenim Caddyjem “Milano Shoesa”, kada se u jednom momentu zaustavio na šljunkari pored puta i policiji prijavio razbojništvo.

– Njega su navodno više puta zvali iz preduzeća i pitali gdje je i da dođe da vrati novac. Pošto je novac prokockao, izmislio je razbojništvo – kazao je izvor “Glasa Srpske”. Dodao je da je Plančić kazao kako policajci tokom kontrole nisu imali službene kape i da su sa lica mjesta otišli bijelim Golfom bez oznaka policije. Vlasnik firme “Milano Shoes” Mirzet Saračević jučer je rekao da je Plančić u njegovoj firmi dobio posao prije tri mjeseca preko zajedničkog prijatelja.

Related posts