Televizija engleske Premijer lige snima film o Aldinu iz Sanskog Mosta

Aldin Karabeg iz Sanskog Mosta u narednih nekoliko dana biće gost Fudbalskog kluba Everton iz Liverpoola te će na njihovom stadionu “Goodison park” imati priliku da gleda i navija za engleski klub.

Karabeg je prije dva mjeseca na e-mail adrese svih klubova u Engleskoj poslao poruku postavljajući im pitanje zbog čega bi trebalo da navija za neki od njih.

Od svih klubova koje je kontaktirao, deset je odgovorilo na njegovo pitanje. Svoje odgovore poslali su Manchester United, Chelsea, Arsenal, Everton, Stoke, Southampton, Palace, Ipswich, Cambridge i Burton.

Mladi navijač, nakon svih odgovora, odlučio je ipak da će navijati za Everton, odakle je dobio iscrpan odgovor u vidu dosadašnjih uspjeha ovog kluba.

Nakon toga, poruku je putem društvenih mreža Aldinu Karabegu uputio i reprezentativac BiH i igrač Evertona Muhamed Bešić, koji ga je pozvao da navija za “karamele”.

“Kada sam vidio da mi je Bešić poslao videoporuku nije bilo dvojbe za koji ću se klub opredijeliti. Everton je sada moj tim”, rekao je Karabeg.

Ovih dana u posjeti Aldinu i Sanskom Mostu boravi televizijska ekipa engleske Premijer lige koja snima ovu neobičnu priču.

U razgovoru s njim opisali su BiH kao prelijepu zemlju sa druželjubivim ljudima, a istakli su iznenađenje time koliko ovdašnji ljubitelji sporta prate dešavanja u vezi s najboljim engleskim timovima.

Related posts