Teletović nakon incidenta s Musom: Žao mi je što sam onako reagovao

Kapiten bh. košarkaške reprezentacije Mirza Teletović obratio se danas javnosti nakon sinoćnjeg incidenta i sukoba s Džananom Musom na kraju susreta protiv Rusije

– Žao mi je što sam reagovao tako, žao mi je i ne bježim od odgovornosti – riječi su kapitena košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović nakon sinoćnjeg incidenta koji je imao sa saigračem Džananom Musom na utakmici protiv Rusije, javlja Anadolu Agency (AA).

– Tenzije su takve kakve jesu, izašao sam da bih rekao istinu. Svoj život sam proveo predstavljajući reprezentaciju BiH kao najjaču na svijetu, za mene je to uvijek bila. Igrao sam za nju i igram već 13 godina, nikad nisam napravio neki ekses niti sam nekoga provocirao, uvijek sam predstavljao BiH u najboljem svjetlu. Ne bih želio da se napravi neka kriva slika – rekao je Teletović mnogobrojnim novinarima u Plavom salonu na stadionu Grbavica.

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je u Tuzli u okviru trećeg kola kvalifikacija za Eurobasket 2017. poražena od Rusije rezultatom 78:67.

Utakmica u Mejdanu završena je sukobom Džanana Muse i kapitena bh. tima Mirze Teletovića na parketu što je bacilo dodatnu mrlju na poraz bh. tima.

Musu je nepunu minutu prije završetka meča udario ruski reprezentativac Sergej Karasev. Musa je potom ušao u verbalni sukob sa Rusom u šta se umiješao Teletović koji je i sam fizički nasrnuo na Musu i time šokirao bh. javnost.

Teletović je istakao kako “ne bježi od odgovornosti”, ali i da ne želi neistinu u javnosti.

– Ne bih htio reći da li je neko kriv, ko je kriv. Igramo utakmicu, 38. minuta i gubimo, pri kraju je utakmica, imamo priliku za sedam do osam napada da stignemo rezultat. Ovo je ipak seniorska košarka… Pokušavam da smirim strasti, da pokušamo pobijediti. Normalno da je bilo vruće glave jer u Mejdanu je bilo 60 stepeni. Džananu kažem: Sve ok majstore, samo se smiri, imamo do kraja minutu i 20 sekundi. On kaže, dešava se, ali kapiten 13 godina u reprezentaciji i najmlađi igrač i kaže mi, psuje me i vrijeđa me, ja to razumijem. Musa je na mene krenuo, ja sam njega više sklonio od sebe. Prosto je nemoguće bilo nastaviti nakon toga utakmicu. Žao mi je što sam reagovao tako, žao mi je i ne bježim od odgovornosti. Svi sada žele reći da ja želim otići iz reprezentacije, nikad – istakao je Teletović.

Trener nije “položio stvari u reprezentaciji” onako kako je trebao, naglasio je Teletović.

Teletovićev glasnogovornik Jasmin Ligata rekao je kako Teletović nije tu da bi se “pravdao već ispričao ono što se desilo”

-Neke stvari koje su se iznijele u javnosti u vezi incidentata u svlačionici su totalna neistina – rekao je Ligata.

(Faktor.ba)

Related posts