Suosnivač Facebooka donira 20 milijuna dolara kako bi Donald Trump bio poražen na izborima

SUOSNIVAČ Facebooka Dustin Moskovitz donirat će 20 milijuna dolara kako bi podržao Hillary Clinton i američke demokrate u ovogodišnjim predsjedničkim izborima u SAD-u, piše Politico.

Moskovitz je objasnio kako se na taj potez nije odlučio olako, no kako se u ovom izbornom ciklusu radi o izvanrednim okolnostima.

“Polarizacija u današnjoj Americi proizvela je izbornu utrku koja je mnogo više od puke politike i ideja. Ovo je referendum o tome tko i što želimo biti – kao individue, kao nacija i kao društvu”, napisao je.

Dodao je i kako će se doniranih 20 milijuna dolara podijeliti većem broju organizacija i fondova.

Prvi put da donira političaru

Usto, Moskovitz ističe i kako američki republikanci i Donald Trump nude sasvim različite vizije SAD-a.

“Demokrati promiču viziju optimizma, pragmatizma, uključivosti i uzajamnih koristi. Ovo je prvi put da podržavam kandidata i doniram sredstva kampanji. Nadam se da će ova donacija barem malo olakšati Hillary Clinton put to cilja, gdje će moći provesti agendu koju nam je predstavila.

Dodatno, nadamo se da će ova donacija poslužiti kao signal republikancima da kampanje koje se baziraju na strahu i agresivnosti tjeraju ljude na ovakve poteze. Nismo jedini koji su primorani ovako postupiti na ovim izborima”, upozorio je Moskovitz.

Related posts