Šumaher se još uvijek bori

Mihael Šumaher je primljen u Kuću slavnih FIA, a na svečanom otvaranju je bilo vrlo emotivno.

Tokom otovrenja je o svom bliskom prijatelju i nekadašnjem saradniku govorio predsjednik FIA Žan Tot, priznavši da su mu ovakvi trenuci posebno bolni.

Mihael Šumaher stradao je prije gotovo četiri godine u skijaškoj nesreći u francuskom Meribelu, zadobivši teške povrede glave. Nakon više operacija i nekoliko mjeseci provedenih u indukovanoj komi 48-godišnji Nijemac se od septembar 2014. oporavlja u porodičnoj vili u Švajcarskoj, a o njegovu se stanju jako malo zna.

“Kad pričam s bilo kim, taksistom, recepcionerom, službenikom na aerodromu ili konobarom u restoranu, čim ljudi saznaju da radim u Formuli 1, postave mi pitanje – kako je Mihael Šumaher? Mihael nam svima nedostaje. Još uvijek se bori. Sretan sam što je njegov menadžer Sabine Kem došla u Pariz. Pozvao sam i njegovog sina Mika, ali on je na testiranjima u Španiji, a Mihaelova supruga Korinna je u SAD-u. Borba se nastavlja. Mihael je posebna osoba, ne samo za autosport. Puno mi znači, on je moj prijatelj”, emotivno je ispričao Tot.

(Net.hr)

Related posts