Suljagić odgovorio Rajku Vasiću: Čekamo ga, pa nek' izvoli

Član rukovodstva Građanskog saveza i publicista Emir Suljagić pozvao je danas v.d. glavnu tužiteljicu BiH Gordanu Tadić da što prije pokrene istragu protiv Rajka Vasića, člana Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnjeg generalnog sekretara te stranke.

– Rajko Vasić je, sa Slavkom Mitrovićem, jedan od dva glavna ideologa SNSD-a i jedan od dva glavna politička komesara predsjednika bh. entiteta Republika Srpska i lidera SNSD-a Milorada Dodika – kazao je Suljagić u programu Al Jazeere povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici.

– Kao građanin ove zemlje, hoću javno da pozovem Gordanu Tadić da pokrene istragu protiv Rajka Vasića, zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, vjerske, rasne mržnje i netrpeljivosti. Ako mi je dopušteno da na trenutak budem ličan, u ime generacije koja je preživjela Rajka Vasića i njegov raniji pokušaj, mogu samo reći da ga čekamo, pa nek’ izvoli – zaključio je Emir Suljagić.

Podsjetimo, Rajko Vasić se oglasio na svom Twitter profilu povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

– Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku – napisao je Vasić i u svojim porukama dodao da je “genocid haško-sarajevska laž, u kojem uvijek stradaju bosanski muslimani”.

Related posts