Sugrađanina ojadio za 110.000 KM: Hase Delić iz V.Kladuše ispitan i pušten na slobodu

Četrdesetogodišnji Hase Delić iz Velike Kladuše, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u krađi iz bašte banjalučkog hotela “Bosna”, kada je od njegovog sugrađanina Salke Veljačića ukradena torbica sa 110.000 KM, nakon ispitivanja u Tužilaštvu, pušten je da se brani sa slobode.

– Osumnjičenog je ispitao postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za određivanjem mjere pritvora, on je pušten i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode – potvrdila je glasnogovornica banjalučkog Tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Kako je dodala, protiv Delića i još jedne osobe, koja je zasad nedostupna organima gonjenja, policija je dostavila izvještaj zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela teška krađa.

Delića su jučer uhapsili pripadnici PU Banja Luka, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, u akciji kodnog naziva “City”, koja je za cilj imala rasvijetljavanje ove teške krađe.

Uhapšeni Delić tereti se da je bio saučesnik u krađi, odnosno da je pratio žrtvu i sačekao lopova u vozilu, nakon čega su zajedno pobjegli.

Krađa 110.000 KM dogodila se 4. juna u bašti banjalučkog hotela “Bosna”, gdje je oštećeni Salko Veljačić (64) sjeo da popije kafu, a torbicu s novcem spustio pored sebe.

On je tada u Banju Luku došao kako bi kupio stan. Lopov, maskiran kačketom i maramom preko lica, koji ga je prethodno pratio i najvjerovatnije tačno znao da sa sobom ima veliku količinu novca, iskoristio je trenutak njegove nepažnje i dograbio torbicu s novcem.

Potom je pobjegao do obližnjeg parkinga, gdje ga je u automobilu čekao njegov saučesnik Delić.

Izvor: Faktor

Related posts