Studiranje u Sloveniji promovirano u Bosanskoj Krupi

Protokol o saradnji u oblasti obrazovanja između Slovenije i BiH potpisan je 2013. godine, tim aktom su izjednačena prava naših i slovenskih studenata, bilo da studiraju u Sloveniji ili BiH. Da bi bosanskohercegovačkim studentima što bolje približili uvjete studiranja u Sloveniji, predstavnici fakulteta iz Slovenije održali su u bosanskokrupskim srednjim školama prezentaciju svojih visokoškolskih ustanova.Slušali su ih i interesirali se za uvjete srednjoškolci iz Mješovite srednje škole „Safet Krupić“ i Opće gimnazije u Bosanskoj Krupi.

Predstavnici fakulteta, tokom promocije potencijalnim studentima govorili su o pogodnostima koje nudi svaki fakultet, studijskim grupama i odsjecima na njihovim fakultetima.

Pored Fakulteta za industrijski inženjering i Fakulteta primjenjenih društvenih znanosti, predstavili su i Fakultet za energetiku iz Velenja, Fakultet za turizam iz Brežica i Fakultet za informacijske studije iz Novog Mesta.

Tokom prezentacije, predstavnici fakulteta podijelili su korisne informacije budućim studentima o cijenama smještaja, mogućnosti rada preko studentskih servisa, apliciranja za stipendije kao i ostale informacije važne za studiranje u Sloveniji.

RadioBK/Dževada Štancl

Related posts