Strašan zločin: Ubila ljubavnika zbog ušteđevine iz banke?

Lidija S. (45) iz Svrljiga u Srbiji, koja je 7. novembra u selu Galibabinac ubila Momčila Simonovića (59), željela je da mu otme novac jer je znala da ima ušteđevinu, saznaju lokalni mediji od izvora u istrazi.

Momčila je dan nakon ubistva pronašao rođak, a ustanovljeno je da je nesretni čovjek, koji je bio vezan, pretučen, a zatim ugušen peškirom i košuljom zamotanom oko usta i nosa.

Uslijedila je potraga za ubicom koja je dovela do hapšenja Momčilove ljubavnice.

– Ključni dokaz za njenu identifikaciju bili su biološki tragovi pronađeni na vezicama na rukama ubijenog čovjeka, kao i na odjeći upotrijebljenoj za njegovo gušenje. Sumnja se da je motiv ubistva koristoljublje jer je ta žena godinama iskorištavala svoju žrtvu. Osim što mu je uzimala pokućstvo, izmamila mu je i nekoliko hiljada eura koje je držao u banci – kažu sagovornici iz istrage.

Postoje i brojni svjedoci da je Lidija dolazila kod Simonovića, te da je s njim išla u banku, ali uprkos brojnim tragovima ona negira ubistvo.

– Ostaje pitanje kako je ova žena uspjela da savlada čovjeka koji je bio u punoj snazi i dobroj kondiciji, s obzirom na to da se bavio poljoprivrednim radovima. Iz tog razloga postoji sumnja da je Lidija imala saučesnika jer je Momčilo prije smrti brutalno pretučen, uglavnom po glavi. Pretpostavlja se da je mučen do smrti kako bi priznao da li ima još novca i gdje se nalazi – saznali su mediji.

(Faktor.ba)

Related posts