Stranica na Facebooku pruža usluge udaje za Arape

Na Facebooku možete pronaći mnogo stranica koje će vam pomoći u pronalasku stvari koje vam trebaju u svakodnevnom životu, počevši od dadilje za vaše mališane, do agencije za čišćenje ili pak krečenje.

Također, mnoge su namijenjene i za razmjenu informacija studentima ili pak savjetima u odgoju djece, ali i kulinarstvu. Svima je poznato da je oprez veoma bitan kada je u pitanju “poslovanje” na Facebooku, jer neke stranice vode ljudi od povjerenja, no neke i ne.

U “moru” Facebook stranica, pojavila i još jedna kojoj u opisu stoji da je “agencija za bračna posredovanja”, a još veće iznenađenje od toga je njen naziv – “Udaja za Arape”.

Kontaktirala nas je čitateljka koja je razgovarala sa administratorom na stranici kako bi saznala da li zaista rade na “traženju Arapa za muža” ili je ipak riječ o šali. Ispostavilo se da je ovo prvo u pitanju.

“Mi smo agencija koja se bavi posredovanjem, ali isključivo za brak između bosanskih državljana i Arapa. Ako ste zainteresirani za brak, pošaljite svoju sliku i specifikacije – koliko godina, čime se bavite, zanimanje, mjesto prebivališta, a mi ćemo vam ponuditi neke opcije. Sarađujemo sa agencijama za bračno posredovanje iz bogatih arapskih zemalja”, kazali su našoj čitateljki.

Na njeno pitanje da li mora platiti usluge, kazali su da nije potrebno i da je potrebno samo da proslijedi svoje podatke i fotografije, kao i da napiše kakvog muškarca želi kako bi ograničili potragu. – piše N1.

Related posts