Stotine ljudi na sahrani bebe koja nije imala nikoga

Stotine građana jučer su na posljednji počinak ispratile sićušnu djevojčicu čije beživotno tijelo su roditelji ostavili uz stazu jednog parka u Oxfordu.

Unatoč naporima, britanska policija ni nakon osam mjeseci istrage nije uspjela pronaći majku mrtvorođenčeta, no slučaj je toliko ganuo policijske službenike da su bebi pronađenoj u plastičnoj vrećici dali ime Raihana, u prevodu rajski cvijet, a zatim pozvali građane da dođu na tužni ispraćaj.

“Nastavit ćemo se truditi pronaći ti mamu. Koliko god trag bio slab, pratit ćemo ga. To je moje obećanje tebi”, rekao je na sahrani inspektor Jim Holmes, koji je djevojčici dao i ime.

“I sam imam dvoje djece i znam koliko je teško dati djetetu ime. U ovakvim okolnostima ono je još važnije, jer to je jedino što će pisati na njenom nadgrobnom spomeniku. Svaka smrt je teška, ali s dječjom se mnogo teže nositi”, rekao je Holmes ranije.

“Beba Raihana, rođena u snu 2016. godine”, stoji na natpisu iznad groba u koji je položen maleni bijeli lijes. Osim što se velik broj građana odazvao i došao na sprovod, mnogi od njih donirali su i novac za troškove pogreba.

beba-raihana333

“Njena se majka nažalost nije javila pa ne znamo ništa o njenoj porodici ni porijeklu, no znamo da je ova malena djevojčica jedna od nas, dio naše zajednice. Zauvijek će imati dom u srcima svih nas”, rečeno je na tužnom ispraćaju malene Raihane.

Related posts