Propagandna mašinerija Dodikove RTRS: U Prijedoru ubijena 102 Bošnjaka !?

Skandalozan i sramotan prilog o obilježavanju Dana bijelih traka 31. maja u Prijedoru objavljen je sinoć u Dnevniku 2 RTRS, koja je pod direktnom kontrolom vladajućeg režima Milorada Dodika, piše novinska agencija Patria.

Poznato je da se na sve moguće načine pokušava prikazati da zločini nisu počinjeni u mnogim gradovima u Bosni i Hercegovini. Ili se pokušavaju relativizirati ili pak kao što je to slučaj sa Srebrenicom, i pored haških ali i presuda domaćih sudova, genocid se nastoji negirati na svaki mogući način.

Propagandna mašinerija u RS, dokazala je to i sinoć, ne posustaje u plasiranju laži.

Citiramo tekst priloga koji je sinoć pušten u udarnom terminu u 19,30 sati.

-Građanska inicijativa „Jer me se tiče“ uz podršku bošnjačkih udruženja u Prijedoru je organizovala Dan bijelih traka u znak sjećanja na 102 Bošnjaka stradala u ratu. Traže da im bude izgrađen spomenik. U mirnoj šetnji glavnom prijedorskom ulicom nosili su bijele trake i transparente, a ruže položili na gradski trg.

Prisustvovala je i bivša glasnogovornica Haškog tužilaštva Florens Hartman, koja je bila i na ovakvom skupu u Banja Luci“.

Svjesno prešućena činjenica da je u Prijedoru i okolini ubijeno 3.176 osoba, od čega je 102 djece. Za nevino ubijenu djecu se traži spomenik, ali prijedorske vlasti na čelu sa Markom Pavićem to uporno odbijaju. Naravno, to nije ni spomenuto.

Svjesno prešućeno da su do sada ekshumirane na desetine masovnih grobnica. Da je jučer na Dan bijelih traka Sud BiH na slobodu pustio 12-oricu optuženih za zločine u Zecovima gdje je ubijeno više od 150 Bošnjaka.

Ma koliko se propagandna mašinerija RTRS trudila da umanji zločine plasirajući laži postoje preživjeli svjedoci zločina počinjenih u Prijedoru, postoje preživjeli logoraši Omarske, Keraterma i Trnopolja, postoje na stotine mezara gdje su ukopane žrtve zločina. Istina se ne može sakriti, makar ona bila plasirana i preko javnog servisa, koji je privatna svojina Milorada Dodika.

Related posts