Spuštena zavjesa na 18.Bihaćko ljeto

Spuštena je zavjesa na festival koji je Bihać učinio prepoznatIjivim u pozorišnim krugovima cijele BiH, susjednih i nekih evropskih država, kojeg gradani osjećaju svojim i bez kojeg grad ne bi bio ono što jest.

Brojne predstave za djecu i odrasle i koncerti učinili su ovaj 18. festival scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto” jednim od prepoznatIjivih brendova ovog dijela BIH. U proteklih deset dana u sklopu festivala zaljubljenici u pozorište i scensku umjetnost imali su priliku vidjeti 11 predstava, koncerte, posjetiti izložbe, te uživati u festivalskoj atmosferi koja je vladala u gradu na Uni. Zajhvaljujući kontinuitetu, festival je postao svojevrstan kulturni brend grada i njegove ljetne turističke ponude, kaže Mujaga Dedić, direktor Kulturnog centra.

Dijelom Bihaćkog ljeta ove i ranijih godina su bili brojni eminentni umjetnici iz BiH i regije, među njima Filip Juričić, lzudin Bajrović, Milan Pavlović, Moamer Kasumović, Zana Marjanović, Ecija Ojdanić, Zijah Sokolović i mnogi drugi.- piše rtvusk.ba

Related posts