Spomen na heroje Besmrtne i Legendarne

Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić i ministar za pitanja boraca i RVI u Vladi USK Dževad Malkoč organizirali su danas, u Bihaću prijem za ratne komandante, na čelu sa ratnim komandantom 5. Korpusa Atifom Dudakovićem, u povodu obilježavanja 24. godišnjice formiranja bihaćkih brigada.

Premijer Rošić i komandanti Prve i Druge bihaćke, kasnije 501. i 502. brigade prisjetili su se dana kada su, prije 24.godine, formirane bihaćke brigade. Odlukom Predsjedništva BiH bihaćke brigade dobile su kasnije počasne nazive 501.slavna i 502.viteška. Među Bišćanima brigade su i danas ostale upamćene kao Besmrtna i Legendarna, kćeri naroda.

Ministar Dževad Malkoč uputio je čestitku svim pripadnicima ratnog sastava bihaćkih brigada te kazao da će uložiti maksimum napora da pomogne pripadnicima boračkih populacija da ostvare prava koja im pripadaju.

Predstavnici kantonalne vlasti i ratni komandanti brigada odali su počast poginulim saborcima i položili cvijeće na spomen obilježja braniteljima Bihaća.

Related posts