Sophie Turner, Sansa iz “Game of Thrones”: Strašno je što žene ismijavaju jedna drugu zbog izgleda

Britanska glumica Sophie Turner koja se proslavila ulogom Sanse u megapopularnoj TV seriji “Game of Thrones” bavi se i društvenim aktivizmom.

PowerShift je serija dokumentarnih video uradaka koje je napravio Huffington Post u saradnji s nekim poznatim ličnostima, među kojima je i britanska glumica Sophie Turner, a jedna od epizoda bila je posvećena problemima s kojima se nose crnci kao manjina.

“Društvene mreže su pojačale glas moje generacije širom svijeta i promijenile način na koji komuniciramo. Drago mi je što sam dobila priliku da budem glasnogovornica pozitivnih promjena u društvu”, kaže Turner.

Zajedno s UFC borcem Rondom Rousey i atletičarkom Aisling Daly Sophie Turner učestvuje u kampanji #PowerShift kojom želi ohrabriti ljude na društvenim mrežama da se ne osjećaju inferiornima u odnosu na druge i da postanu imuni na negativne komentare u vezi s njihovim izgledom.

“Definitivno sam uvijek osjećala pritisak, pogotovo u industriji u kojoj sam. Uvijek su tu neki komentari i rasprava o nečemu što je estetske prirode”, kazala je 20-godišnja glumica za Huffington Post i dodala:

“Bez obzira na to ko ste, na društvenim mrežama ćete biti pod lupom zbog toga kako izgledate i vašeg tipa tijela. Svaka osoba može postati žrtva ismijavanja zbog svog izgleda. Ali dosta žena širom svijeta je odlučilo boriti se protiv toga i promovisati pozitivan doživljaj i sliku vlastitog tijela. Mislim da je strašno to što žene ismijavaju jedna drugu zbog izgleda, debljine i slično, umjesto da se podstiču i odaju počast međusobno”, napisala je Sophie.

Sophie Turner, rođena 21. februara 1996. godine, je britanska glumica koja se proslavila ulogom Sanse Stark u megapopularnoj TV seriji kuće HBO “Game of Thrones”. Ovo je bila njena prva profesionalna uloga.

Ova serija, koja se emituje od 2011. godine, donijela joj je svjetsku slavu, međunarodna priznanja i brojne nove prilike u glumačkom svijetu. Za svoju je ulogu primila četiri nominacije za važne nagrade, među kojima je jedna za najbolju mladu TV glumicu. Igrala je u svih šest sezona serije, a 2013. godine je imala svoju prvu ulogu kao glavni lik u nezavisnom trileru “Another me”, baziranom na istoimenoj noveli autorice Catherine MacPhail. Iste je godine igrala ulogu Adeline Marchu TV filmu “The Thirteenth Tale” te se pojavila u komediji “Barely Lethal” uz američku glumicu Hailee Steinfeld.

Njeni su glumački dani počeli još u djetinjstvu, a članica je pozorišne grupe Playbox Theatre Company još od treće godine.

Related posts